Najaar 2024

1-daagse Eiland retraite

Hoe een creatieve blik je helpt om voor jezelf nieuwe mogelijkheden te ontdekken

  • Wil je weten wat creativiteit is, hoe het werkt en hoe je zelf creatiever kunt gaan denken en doen?
  • Ben je benieuwd hoe je nieuwe ideeën voor jezelf bedenkt en concreet maakt?
  • Of ben je gewoon nieuwsgierig hoe je met een creatieve open blik dingen mogelijk maakt?

Vaar dan met ons mee naar Caths Eiland op de Vinkeveense plassen en ontdek midden in de natuur de ‘geheimen’ van creatief denken.

Creativiteit helpt je om je blik te verruimen, anders waar te nemen en nieuwe verbanden te leggen. En daarmee verandering in gang te zetten. En het fijne is, creativiteit kun je trainen. Tijdens de 1-daagse eiland-retraite ‘Creëer het leven dat je wil’ vaar je met ons mee naar een bijzondere plek, midden in de Vinkeveense plassen. Hier ontdek je stap voor stap, aan de hand van creatieve denktechnieken en talks van kunstenaar, docent & coach Margot Kat, wat er voor jou allemaal mogelijk is als je leert kijken door een creatieve bril.

Na deze dag 
Weet je wat creativiteit is, hoe het werkt en hoe je het kunt inzetten bij het bedenken en uitvoeren van originele en werkbare oplossingen voor jouw persoonlijke uitdagingen.

Wat gaan we doen?

  • We beginnen de dag bij Caths schuur met koffie en wat lekkers, zodat je even rustig kunt ‘landen’.
  • Daarna wandelen we samen naar de haven en vertrekken we met de boot naar Caths eiland. Na een welkomstdrankje gaan we aan de slag met het ontdekken van jouw creativiteit.
  • We sluiten de ochtend af met een uitgebreide lunch aan de grote picknicktafel.
  • In de middag doen we een aantal oefeningen om je creatieve denkspier nog wat verder op te rekken en zetten we jouw creativiteit samen in bij het bedenken van originele mogelijkheden voor jouw persoonlijke uitdagingen.
  • We sluiten de dag af met een drankje, hapje en een creatieve blik vooruit.

09:30  Inloop Caths schuur, Winkeldijk 16, Abcoude

10:00  Aanvang programma

17:00  Terugkomst Caths schuur & einde dagprogramma

Het programma kan op maat gemaakt worden voor bedrijven en organisaties. Voor meer informatie en reserveringen kun je contact opnemen via catherine@cathseiland.nl

Kunstenaar-creative coach Margot Kat gaat ervan uit dat je creatief wordt geboren en dit hernieuwd kunt trainen om in te zetten bij het bedenken van originele en werkbare oplossingen voor jouw persoonlijke uitdagingen. Margot ervaart dit als kunstenaar dagelijks en deelt haar manier van leven en werken in dag en weekend retraites. Ze gelooft dat door te kiezen voor de creatieve invalshoek je vaak sneller en makkelijker tot de kern komt van wat je wil en wat er voor je mogelijk is.

Als kunstenaar en ontwerper creëert, inspireert en verbindt Margot, met de schoonheid en wijsheid van de natuur als uitgangspunt. Dit doet ze door het creëren en delen van beeldverhalen uit de natuur in keramiek en door het coachen van mensen bij het verkennen van hun eigen creativiteit. De collecties van Rootfolk zijn geliefd en ook met haar workshops, trainingen en retraites, lessen en coaching bij hogescholen weet Margot bij deelnemers en studenten een creatieve ‘snaar’ te raken. Het werk van Margot vind je regelmatig in verschillende media. 

Catherine van Lith (kunsthistoricus & founder Caths eiland) is na haar opleiding Kunstgeschiedenis jaren werkzaam geweest in de kunstwereld als galeriemanager en als curator van exposities en events. Kunst, beleving en verbinding staan voor haar altijd centraal. “Het is mijn wens om mensen mee te nemen uit hun dagelijkse bezigheden, hen te onthaasten en in contact te laten komen met de natuur en zichzelf, en een ervaring te bieden die hen bijblijft”. Dit doet zij door unieke belevingen te creëren op haar eiland en andere bijzondere locaties waarbij zij vaak samenwerkt met professionals die werken vanuit hetzelfde idee.